mardrömmar!

Dessa ZMA, är det någon mer som drömmer sjuka mardrömmar av dessa? usch så obehaglig natt jag haft!! Det har resulterat i en väldigt tung dag som äntligen är över.. 



Körde ett bröstpass/biceps med Madde idag och passade på att filma =) Har även för första gången på väldigt länge tagit på mig vanliga kläder, alltså inte arbetskläder eller träningskläder.. kändes.... konstigt! BH är inte riktigt min grej. hahah :-) 



Deff

Träffade Mikaela idag på jobbet och lovade henne att skriva kort om att deffa, så då ska jag göra det :-)

Kosten:
Att behålla musklerna samtidigt som man tappar fett är inte lätt, då musklerna är tyngre att bära än fettet så vill kroppen göra sig av med den tyngsta lasten först såklart. Det du ska börja med är att se över din kost. Själv tar jag hjälp av min matvåg och matdagboken.se för att se hur mycket jag får i mig varje dag. Kosten är extremt viktig och 60-70% av resultatet hänger på hur du sköter kosten.

Protein blir extra viktigt vid deff för att musklerna inte ska brytas ned. Själv kör jag ca 60% protein, 20% fett och 20% kolhydrater under min diet då det funkar bäst för mig. Har fått prova mig fram genom att reglera kolhydrater och fett.

1. Ät små portioner ofta
2. Öka proteinintaget
3. Svält inte dig själv!



Träningen:
Morgonpromenader på tom mage är omtyckta då man nyttjar energin som finns lagrad i dina fettreserver. Under denna diet har jag mest bara kört min styrketräning då jag hellre drar ned på maten lite mer än att stiga upp tidigt för att gå en långpromenad. Många brukar börja tokköra kardioträning vilket inte jag rekommenderar då man vill spara sin muskelmassa. Se till att träna tung styketräning och träna igenom hela kroppen på en vecka, glöm inte att ha vilodagar!

Kosttillskott:
Bra kosttillskott är ett måste för mig, ett bra proteinpulver för att höja sitt proteinintag är så smidigt och det går att göra så mycket med det! För att kunna prestera maximalt har jag mina kosttillskott som jag aldrig skulle vilja vara utan, dessa är från Fairing.

  • Kre-alkalyn
  • Omega 3
  • Proteinpulver
  • Rage
  • Glutamin
  • BCAA
  • ZMA


Min dag:
Promenad till jobbet ca 20 min där det blir grötfrukost med fairings complete 3 protein blåbär/vanilj
Mellanmål: äggvitor
Lunch: Torsk/kyckling med grönsallad/broccoli och avokado
Mellanmål: äggvitor/proteindrink/keso med bär
Innan träning: Rage extreme+lite nötter
Efter träning: Torsk/kyckling med grönsallad/broccoli och avokado + riskakor
Innan läggdags: Fairing sloow protein + 2 äggvitor (gör äggfluff på detta)

Räddare i nöden: Kaffe, läkerol, tuggummi, fun light och kolozzeums forum!
och kom ihåg; DISCIPLIN... You dont get what you wish for, you get what you work for.


Spotifylista

Bjussar på min spotifylista som oftast går då jag tränar!




Beröring


Kvällsform


Min lediga dag

Har varit otroligt skönt att vara ledig såhär på en fredag! Startade dagen med en promenad med Sofia för att sedan besöka Xtreme Beauty. Sandra på salongen lyckades med något som ingen gjort förut, att göra Freja nöjd med håret. Blev supersnyggt och hon fick till en riktigt snygg, naturlig blond färg! :-) Passade även på att träffa Diana för lite fika på BO's och höll på att hungra ihjäl då jag lät det gå lite för länge mellan frukost och lunch.. Blev att akuthandla en dietbar som jag fikade till några koppar kaffe. 





På kvällskvisten for jag iväg till jobbet och körde lite axlar och bröst. Lyckades dock dra på mig en liten sträckning i bröstet då jag slarvade med uppvärmningen! ajajaj, ingen pass att hurra för.... 

Hundvakt resten av kvällen och nu äntligen hemma! är så trött att ögonen svider så nu ska jag krypa till kojs.






Våren - tid för förnyelse

Imorgon blir det besök på Xtremebeauty för lite uppfräshning. Sist jag var där provade jag en nagelolja (INM's premium oil) som var riktigt bra för mina torra nagelband! Blir så extremt torr om händerna och får naglar som delar sig .. En blandning av jojoba, aloe vera och mandelolja.

Finns att köpa på salongen.

Filmtips

Blev ett baksida lårpass med Agnetha idag på actic, väldigt roligt att träna med nya människor som brinner för träning =) Har börjat att supersetta baksidan då det är den klurigaste muskelgruppen att bygga.. Efteråt tog vi en promenad till suntan för att bättra på brännan litegrann! Summa summarum; en härlig dag! =)


Tänkte tipsa om lite filmer jag nyligt sett som heter Help, en väldigt gripande film som man inte kan hålla tillbak tårarna till. Grave encounters har jag även lyckats se med många fingrar för ögonen, fy fasiken, den vill man inte se ensam!


Välkomnar en ny ådra på biceps ;-) (ja, jag är väldigt fascinerad i blodådror!)

Dagens frukost

Havregrynsgröt med Fairing complete 3 protein blåbär/vanilj och linfrön. Lyxade till det med lite hallon och en äggvita.

Kalipermätning

Åh vad härligt att stiga upp tidigt för att få saker gjorda, dock så började min morgon inte nå vidare bra. Jag tar sällan bussen och har inte alls hängt med att de inte längre tar kontanter på dem, sen missade jag även att det går 2 linjer till Bergnäset, så jag hamnade på sista hållaplatsen och han skulle inte tillbak föränn om 25 minuter. Tårögd med lågt blodsocker och sen till AnnKathrin som syr upp mina bikinitrosor så skjutsade han mig hela vägen tillbaka, haha så det kan gå :-)

Gjorde även min första 5-punkts kalipermätning idag, resultaten avslöjar jag inte, ni får gissa ;-)



Tidsbrist

Om jag haft den tid jag önskar skulle jag mer än gärna svara på era frågor ang träning och kost. Har jag dessvärre inte den tiden att göra det och jag hoppas ni förstår mig då jag har heltidsjobb och tävlingen närmar sig. Försöker så gott jag kan så tro inte att jag totalignorerar er utan jag försöker ta mig tid att svara då jag hinner :-)
Ha nu en bra dag alla!

härliga morgon!

Steg upp för en timma sedan, solen lyser och jag har hunnit ta min morgonpromenad =) Stannade på aurora för att inhandla senaste Body (hört att de skulle finnas mkt spännande i detta nummer). Body open är i detta nummer och om ni minns så var ju faktiskt jag med och kom 2:a där år 2010 :-)


Nu äta upp min underbara gröt med Fairings gourméprotein och krossade linfrön(bästa målet på dagen!), sen bär det av till sömmerska för bikinifix!

Biljett bokad

Den 11 mars åker jag ner till Stockholm för att träffa hela söta gänget från Team Fairing, gissa om jag längtar ?:-)

Pysslardag

Idag har varit en sån där dag som man har fått gjort allt det där man skutit på. Har tvättat en stoor hög tvätt och börjat måla hall och kök. Både väggar och tak som ska målas och som tur är har jag fått hjälp av mamma, så nu är första lagret uppe iallafall! Öm i axlarna kan jag säga er...

Var förbi affärn och köpte hem en av varje utav pepsi max, cola light och cola zero lite jämförelse. Gjorde ett smaktest mer förbundna ögon och tog fel på zero och light, då jag tyckte att zero var den äckligaste! Jag som oftast brukar köra på zero...  Pepsi max först, light, och på sista plats hamnar faktiskt zero..

Har även fått tips om portello zero som de har på Örnäsets coop och såklart blev det ett besök där! Hittade även lite fler guldklimpar så som kaktus/päron light saft som smakar som den gröna xide, MUMS! Blivit så mycket saft, läsk och the ikväll så har nog kissat 9 gånger under 3 timmar... Påminner mig om sista veckan som snart är kommen :-)

Från gårdagens öppethus på Actic (i favorittoppen såklart =)). Stylad i håret av Xtreme Beauty som fanns på plats!



Ovärderliga vänner

Att dieta är påfrestande kan jag berätta för er. Att ständigt ligga lågt och vilja prestera maximalt på träningspassen, att släpa benen trots hur ont dom än har för att köra sin kardio och att laga matlådor mitt i natten pga tidsbrist. Humöret går upp och ner och mina 16 veckor som jag nu dietat börjar kännas av. Jag är glad att jag har så förstående människor omkring mig som stöttar och förstår att jag har berg- och dalliknande dagar. 

6 veckor kvar nu..... och nej, jag lägger inte in nån extra växel, utan tar det lugnt och sansat in i mål -) så glad att jag började dieten i tid!








Visit på Xtreme Beauty

Var och besökte Xtreme Beauty för nya naglar idag. Man känner sig alldeles hemma i deras salong då alla som jobbar där känns lite som en familj! Så mysigt att få sitta och bli ompysslad, det kan man unna sig ibland tycker jag!






Magi!!

Fairing protein-smoothie

20 g Fairing complete protein 3 vanilj/blåbär
150 g lättkesella
60 g minikeso
ca 1 dl frysta hallon och blåbär
1 äggvita
Lite vatten för att göra tunnare om man vill.

Fett: 4 g Protein: 47 g Kolhydrater: 16 g 308 kca

Totalt: 305 kcal

Såå gott!!! :-)



Provhytten

Fick ett tips av Isabell om att köpa friggs eco thé sweet apple pie och det var lika gott som hon beskrev det! Min torsdagskväll består av en stor kopp the, fluff på fairings gourméprotein och filmen Walk the line. 


Måste bara berätta om en lite rolig incident jag lyckades med i en provhytt tidigare idag. Är på jakt efter en ny sport-bh så jag provade en stay in place som jag tycker så många har. Då jag gått från S/M till XS på kläder så tänkte jag att small ändå skulle passa. Jag fick på mig den lätt men att få av sig den var ett jäkla krångel! jag stod och tog djupa andetag för att sedan andas ut så att ryggen skulle bli mindre, måste haft en sjuhelsikes pump från gårdagens latspass eller något, haha. Jag trodde jag skulle få be dem klippa upp den, men till sist efter några rivsår från lappar på rygg lyckades jag. Nej, ingen stay in place för mig.....

Dagens träning:
30 min morgoncardio crosstrainer
35 min framsida ben + mage
80 min kvällspromenad

Slut som artist, japp! Imorgon jobbar jag 6-12, sen ska jag bli fin hos min nya samarbetspartner som kommer göra mig snyggast på scen inför tävlingen:




Rygg med Isabell!

Blev ett ryggpass efter jobbet med Isabell med fokus på bredd. Hade laddat upp ordentligt så fick till ett riktigt bra pass. Lite riskakor, rage extreme och kre-alkalyn = grymt bra pump och fokus genom hela passet!

Isabell nämnde att jag hade en julgran på ryggen, och tror ni inte jag blev överexalterad??? Så fränt!!! :-)

"Transversospinalis är en del av det system som gör att vi människor kan gå på två ben. När man tittar närmare på musklerna som ingår i det här systemet så ser de ut som julgranar. En som julgran som står upp och en som hänger uppochned. Anledningen är att musklerna sträcker sig över ryggraden precis som en gren från en gran hänger snett nedåt. Transverso betyder alltså tvärsöver och spinalis betyder ryggrad. Kors och tvärs över ryggraden med andra ord."

Dagens övningar:
4 set chins
3 set raka pushdowns med stång (vet ej vad denna kallas)
3 set smala latsdrag
3 set breda latsdrag
2 set enarmsrodd med hantel

Öppet hus 18/2 på Actic

Nu på lördag mellan 10-15 har Actic öppet hus, så vill du fylla på ditt motivationsförråd rekommenderar jag er att kika in!

Aktörer som Xtreme beauty, acctive, korpen kommer att finnas på plats med bra erbjudanden.
Tävlingar kommer att finnas med fina priser i potten
Gratis träning i hela dagen gymmet och flera prova-på pass i bland annats populära zumba!

Trötter

Jag är trött, därav blogguppbehåll på någon dag :P Ska måla hall, kök, jobba helg och hålla dieten. Imorgon ska jag träna bredd på rygg med Isabell, längtar massor! Har just ätit mitt kvällsmål, fairings sloow protein vanilla ice cream, som förövrigt gått åt!! i behov av nytt, kommer aldrig byta till något annat, kärlek på riktigt! <3 


l



Strålande sol!

Fy fasiken vilken underbar dag, tänk att lite sol kan ge världens lyckorus i kroppen.. Steg upp halv 10 för att ta en promenad på isbanan 2 varv med Whitney Houston i öronen, och sedan blev det en efterlängtad frukost. Har även hunnit med att sola och laga fairing proteinpannkaka till lunch och nu sitter jag och letar runt på lite nya övningar. Blir rygg idag med fokus på djup =) Perfekt att dem har ett litet "repotage" om just ryggträning i senaste numret också!






Freja gillar..

Att kvantum fått in 500 g lättkesella från arla! Perfekt att ha som mellanmål på jobbet, 250 g går ju åt så fort. Vi har ju tyvärr inget lidl här ännu, hade varit guld med billigare kesella så mycket som man äter!.. Pris: 21 rikstaler. 

Här är även två filmer jag lovade från dagens baksida lår-pass :-) Raka marklyft och "finnen"









Nog har man världens bästa pappa

Blev väckt av pappa som plingade på dörren med senaste Body magazine, spenat, broccoli, ägg, kyckling, torsk och diverse grönsaker. Gullepappa som vet vad man kan äta och inte under deff :-) Nu har jag precis varit och kört ett baksida lår, vad- och magpass på Actic och fått i mig mumsig kyckling och spenat. Lite filmer kommer upp snart! 


Precis idag är det 7 veckor kvar till tävling och jag har inte bråttom alls formmässigt, så jag tänkte lyxa till det med en 8-bitars sushi idag. Blir nog även bio ikväll, mission impossible, någon som hunnit se den? Var den bra isåfall ? =)

Freja - Team Fairing Järfälla Sweden

Då vad man anmäld till tävlingen! Formen känns bra och jag har höjt kalorierna för att inte tappa för mycket vikt! Finslipar gör jag de sista veckorna och sedan är det bara att tömma och fylla :-) kommer att bli kanon! Även Emelie är i kanonform, grymma Team Fairing!! 






Hur kan jag lyckas att ALLTID se så glad ut på bild? :P Full fokus i spegeln







Före - efter



Benpass med Sandra

Mötte upp min fina teamkamrat Sandra Lind igår för ett stenhårt benpass, något jag inte visste var att hon jobbade som pt. Skitbra för mig som ofta slöar på benpassen! Satan vad hon pressade mig hårt och jag kan tala om att benen/rumpa/baksida lår är så ömma idag att jag tagit vilodag helt från styrke! Istället jag har masserat dem och kört 60 min poweryoga =) En riktigt trevlig tjej, hoppas det blir fler jäkligt grymma pass tillsammans!! 



Kvällsfika

Dagens träning: 20 min crosstrainer. 40 min biceps/triceps/mage. 15 min rask gång med lutning

Dagens kvällsfika: Äggfluff! What else? :-) 1 skopa sloow protein vanilla ice cream, glutamin, 3 äggvitor, lite lättkesella och varma hallon.

Och vet ni vad... Jag har 5 liter äggvita som väntar på mig på jobbet! Nu kan jag fluffa fram till.... iallafall tävlingen ;) 



Har även filmat och fotat mycket idag, men kies vill inte samarbeta med mig, så jag får ta och ladda upp det en annan dag.

Hjärnspöken

Har fått hjärnspöken på besök i mitt huvud! Usch vad jobbigt det är. Inget går som man vill och man känner bara för att lägga sig ner och gråta! Men dåliga dagar får man ha, de behövs ju faktiskt också! Blev på lite bättre humör då jag var och handlade nytt the från the-shoppen. Helt underbart gott var det! Roobios champange och pralin... TIPS till the-älskare!!
Så nu ska jag njuta av det till halv åtta hos mig och sedan vänta på premiärstart av 30 grader i februari på svt1 :)

Mina kosttillskott

För att få det där lilla extra använder jag mig utav kosttillskott. Det kanske är en extrakick om jag känner mig trött vissa dagar, eller bara har fått i sig dåligt med protein. Kanske är man ute efter de där ådrorna som poppar fram och ett tryck i musklerna. Bra kosttillskott är till stor hjälp för min motivation iallfall!

Dessa kostillskott använder jag nu under min diet inför BOS.

Glutamin - aminosyror
BCAA - aminosyror
Omega 3 - fiskolja
Rage extreme - pre-workout
Sloow protein (kasein)
Complete protein 3 (blandprotein)
Har nu även för fösta gången provat kre-alkalyn som är populärt under diet just för att det inte binder vätska = ingen viktuppgång. Man behöver ingen uppladdningsfas heller som med vanligt kreatin, så inga fler dagar då man har ångest för att man glömt få i sig det ;) omtyckt av mig och många andra då jag ofta läser produktrecensioner!




Runt träning blir det dessa som används.

Innan gymmet (PWO):
Rage extreme - en vidareutveckling på rage och rage x2 som säkert de flesta har provat! Var det någon som sa pump??? :-) Har smaken Fresh pear och den är lika god som den låter.
Kre-alkalyn
BCAA

Efter:
Complete protein 3 - ett blandprotein som smakar gudomligt. Just nu gäller mintchoklad!
BCAA



Svullen som en ballong

Igår hade jag dietens sista ätardag! Kick-off med jobbet så blev en hel del god mat, diverse snacks och gotta... Så idag är man full i vätska och svullen som jag vet inte vad. Med denna otroliga kolhydratsladdning så brände jag av ett bra benpass med Isabell vid lunch och sedan 35 minuter kardio senare på kvällen, svettades ut en hel del kan jag säga! Kroppen hamnar nog lite i ett chocktillstånd så man från ena dagen går från ca 1500 kcal till 5000, jag gillar att jävlas med den ;-) Noll kolhydrater idag och har haft sån energi från igår så jag faktiskt känner mig pigg som en lärka. 

Ida och Frida med snacksen i högsta hugg ;-)




Fick många bra tips och önskemål om att berätta mer om egna tankar kring diet/tävling, kostillskott, mer videos och lite tips på nya övningar, tackar och bockar för dessa =)

Då jag jobbat hela helgen så är jag ledig imorgon, det blir en dag full av ärenden och fix. Ventilationen i min lägenhet har stått till hela helgen och nu börjar det faktiskt bli lite jobbigt!! Inte roligt att behöva sova med balkongdörren öppen för att få luft i -33 grader... Ska även in till Xtreme Beauty och träffa Maria för att skriva på kontraktet för ett samarbete med dem, ser fram emot det massor!
Nu ska jag mixa ihop mitt kvällsmål, äggvitor och fairings sloow protein vanilla ice cream (är kär på riktigt!), som att äta grädde.

Önskemål?

....Kom gärna med önskemål/tips som ni vill att jag ska skriva om :-)

Cross

Ledig idag, så gudomligt skönt! Började dagen med ett cirkel/cross-pass på gymmet, 7 stationer med övningar för hela kroppen på 30 minuter. Snacka om att kroppen inte var redo på det! Har knappt kört någon kardio under min diet utan styrt allt med kosten och styrkepass. Efteråt hade jag möte med Maria på Xtreme Beauty, då jag nu kan avslöja att jag kommer inleda ett samarbete med dem. Väldigt trevlig tjej och jag ser fram emot att ha dem som samarbetspartners! :-) Kommer helt klart att vara snyggast på scenen! ;-)
Ledig idag, så gudomligt skönt! Började dagen med en drink Rage extreme för att sedan bränna av ett cirkel/cross-pass på gymmet, 7 stationer med övningar för hela kroppen på 30 minuter. Snacka om att kroppen inte var redo på det! Har knappt kört någon kardio under min diet utan styrt allt med kosten och styrkepass. Efteråt hade jag möte med Maria på Xtreme Beauty, då jag nu kan avslöja att jag kommer inleda ett samarbete med dem. Väldigt trevlig tjej och jag ser fram emot att ha dem som samarbetspartners. Kommer helt klart att vara snyggast på scenen! ;-)

Dieten går suveränt och det är så skönt att jag gjort detta en gång innan, då vet man vad som väntar och vad man ska göra annorlunda.


Skillnader från min förra diet?
Började i tid med denna diet, 20 veckor istället för 8.
Jag äter mer och tappar ca -3hg i veckan istället för 1 kg.
Jag är inte lika sliten!
Har bibehållit mycket mer muskler och knappt tappat styrka.
Jag har haft fyllar/ätardagar.
Lyssnar på kroppen mer underskattar inte att vila.




Dagens..

Dagens träning:
Intervaller 8 minuter (16,0)
Crosstrainer 25 min
Rygg 30 min

Dagens bästa?

Mitt kvällsmål <3 Min nya favorit; 2 uppvispade äggvitor, en skopa sloow vanilla ice cream och lite vatten = grädde. Att enkelt kan vara så gott??

Imorgon har jag ett väldigt spännande möte kl 11. Skriver ett inlägg om det då jag är hemma från det! 





Team Fairing

Då vad papperna ifyllda och ivägskickade och även min första leverans har kommit. Helt jävla underbart att ha ett så bra märke som står bakom en, och för att inte tala om laget! Även fått veta att inte bara jag kommer att ställa upp i battle of scandinavia från laget, utan även Emelie Lundström som tog hem första priset i långa klassen på lucia. Sandra Lind har även blivit en team-kamrat till mig nu också. Grymt lag, eller hur ? ;-) Kan även säga att jag längtar hem till mitt sloow protein (vanilla ice cream), som står i kylen och väntar på mig.




Reminder


Onsdagsfin





Såhär blev håruppsättningen som lärlingen Malin gjorde på mig tidigare idag, väldigt läckert :-)

Brrr!!!


-17 grader ute och lätt fallande snö.. Vilket klimat att dieta i! 3 par byxor, 2 strumpor och en massa tröjor borde hålla en varm från lägenheten till gymmet... :-) Nu slarvar man inte med uppvärmningen på gymmet iallafall kan jag säga er. Just smörjt in mig i brun utan sol, nu bär det av till gymmet iklädd som en eskimå och sedan förbi solariumet. 
= En brun Freja!