Gäsp

1,6kg torsk med dill på i ugnen. Just kommit hem från en lååång arbetsdag och ögonen svider. 25 minuter hann jag trampa på crosstrainern i morse och ryggen körde jag på lunchen. Jag har fått dille på minikeso med äggvitor endast, vettetusan om jag kanske blivit för less torsken och kycklingen ;) så gott! Måste snart ta och handla för det ekar i mitt kylskåp..


Matlista:
Riskakor
Kyckling
Torsk
Avokado
Blomkål
Vitkål
Kesella
Keso
Pepsi max

Xtreme beauty

Ett besök på Xtreme beauty och var nagelmodell åt Emilia som går deras utbildning, så jäkla duktig tjej. 


Lägger i en till växel i dieten. Någorlunda avskärmad men så fokuserad, inget får komma ivägen för mig och min plan. Nu sova, jobbhelg och massor av träning = trött tjej! Tänkte ta och skriva ett inlägg om att tävlingssatsa sen. Får ofta frågorna "är det värt det?" och "varför gör du det?". Det är självklart värt det, trots en hel del uppoffringar som man måste göra.. 





 

Världens absolut bästa frukost

Både on och offseason!


Äppelpajsgröt

1 dl fiberhavregryn med 1 kryddmått salt och 1½dl vatten. Värm i mikron
Vispa 2 äggvitor hårt (brukar alltid vispa i en shaker då det går snabbast), tillsätt ½dl Fairing complete 3 protein vanilj. Tillsätt ½dl vatten så att det blir mer som vaniljkräm.
Krydda med kanel och tillsätt en bit hackat äpple!

Bli kvitt kärlekshandtagen

Kärlekshandtagen, de som sätter sig som en krans runt vår midja i tonåren, hur blir vi av med dessa?

Kärlekshandtagen består av fett och det finns därför bara ett sätt att bli av med dem; fettförbränning. Konditionsträning i alla dess former och ett perfekt sätt om du inte har gymkort är vanliga hederliga morgonpromenader i snabbt tempo eller exempelvis löpning. Backintervaller är även ett alternativ som du effektivt bränner fett på.

Vi kan tyvärr inte punktförbränna utan vi måste vara tålamodiga. Det finns inget quickfix och inga genvägar! Jag rekommenderar att kombinera styrketräning med konditionsträning och då träna igenom hela kroppen och lägga upp ett schema. Min magträning kan se ut såhär:

Crunches med rep 4 set
Plankan med vikter 3 set
Situps på boll 4 set
Dragonflyes 4 set

Tränar alltid magen som de andra musklerna i kroppen, tungt och effektivt. Kan fota eller filma övningarna så får ni se hur det kan se ut.

Kosten då? Nu ska jag inte skrämma er för att äta kolhydrater, men ät RÄTT kolhydrater. Många äter alldeles för mycket socker och skräp. Höj proteinintaget och fettingtaget och sänk ditt kolhydratsintag och ät kolhydraterna från bra källor istället: fiberhavregryn, potatis och rotfrukter.

Och sockerberoendet som många lätt hamnar i då, hur blir man av med det? Jag har själv varit där och det gäller bara att motivera om dig och avstå från alt som heter socker. Det sitter endast i huvudet och ibörjan är det självklart jobbigast, men efter 1 vecka lovar jag att det blir lättare.

Lägsta vikt!

Ja, lägsta vikt än så länge idag. Glad att jag kommit förbi 56kgs platån som jag stått still på ett tag! Första natten  på länge jag kunnat sova relativt bra. 


Dagens agenda:

09.00 Vakna
09.30 Kaffe med aminorush framför nyhetmorgon (standard)
10-11 PW
13 Ryggpass med finsällskap på inpuls
15-22 Jobb

Lovehandels

Just hemkommen från 45 minuters spinning, tror jag svettades ut säkert 2 liter ur kroppen! Vilken utrensning :-) Så härligt!

Snart kommer ett inlägg som många tjejer tror jag är intresserade av att läsa, nämligen om kärlekshandtag. Fått tusen frågor om detta så jag ska försöka skriva ett inlägg så fort jag har tid =)



Kaffe med choklad och jordgubb

Inte lätt att hitta saker man kan lyxa till med på diet.. Ändra krydda på torsken, göra någon sorts kesellasås eller byta smak på kaffet ;) Det här bistrokaffet var underbart gott och blev snabbt uppdrucket! Kaffe med choklad och jordgubbar.... mmmmmmh



Snart är det SM, gud vilken motivationskick det ger att fara och kolla på en tävling! Kommer bli så himla spännande.. Jobbar i montern för Fairing på lördagen så ni som ska till Västerås, kom gärna förbi på mässan och surra =) 



I fairings snygga ragetröja och tapouts löpartights.

 

Kost under diet

Jag vet att många tycker att det är spännande att veta vad jag stoppa i mig under dieten, såhär kan en dag se ut för mig :-)


Innan PW: svart kaffe och aminorush
Frukost: Lättkesella, hallon, omega 3
Mellis: Äggvitor
Mellis: Lättkesella med hallon
Lunch: Kyckling med avokado och sallad
Innan träning: Riskakor med honung, rage, aminorush
Efter träning: Aminorush
Middag: kyckling med avokado och sallad
Kväll: Lättkesella med sloow protein, äggvitor och glutamin.


AMINORUSH, SLOOW PROTEIN, RAGE,EXTREME, OMEGA 3, GLUTAMIN - Info om dessa hittar ni på Fairings hemsida, resten av allt jag äter finns på ICA :-) 

Hallå, hallå!

Nu tycker jag att ni är lite tysta.... jag vet ju faktiskt att det är ett antal som läser min blogg! Kom igen, frågor??? SHOOT! :-D Ni ger mig inspiration! 



Leverans

Fick ett fint paket på posten idag med en massa godheter från Fairing! Ååh så jag har saknat mitt sloow protein och aminorush ananas!!! Jag skulle kunna leva på äggfluff med Fairings vanilla ice cream och aminosyror.... Är helt fast... 


Lasse har varit duktig och uppdaterat hemsidan, ta en titt! Klicka in på "Team Fairing" också när ni är i farten ;-= 

http://www.fairing.se/


Formen? Ådrorna börjar dyka upp på magen! Love it... 


Min facebooksida

Rykande färsk dagsformbild, in och gilla min facebook-sida för att hänga med mig till kommande tävling!


Klicka in HÄR

100% ren hårdträning

Iklädd i min antidoping tröjja rev jag av veckans första benpass efter min hemska förkylning. Konturerna börjar komma fram och framsida lår och hela benen har klart förbättrats! De är grymma om jag själv får säga det :-D Lördag igår, vilket innebar fyllardag för mig. 400g godis, äpple, massa havregryn och godsaker, vill inte veta vad vågen står på idag..... Dock så ska den förhoppningsvis gå nedåt till på måndagens invägning!




SM närmar sig, och så även VM där min teamchef Maria Eriksson ska ställa upp. Här har ni alla duktiga Team Fairing atleter som kommer att tävla http://mariaeriksson.myshowroom.se/team-fairing-atleter-pa-sm/

Den som väntar på något gott...

Beställning lagd och snart fyller jag upp skåpet med nya gottigheter från Fairing! Kan säga att det går ett och annat under diet, så glad att jag har mina sponsorer! Klicka på logon för att läsa om sortimentet.


Dagens tips

12 st lättkvarg för 69:- på Ica kvantum, vem tror ni var först att haffa en platta ? ;-)



Nu är även min mobil tillbaka, åååååååå så jag längtat. Den har väll varit på lagning till och från sedan i juni månad.... Äntligen en bra kamera vilket betyder med fotouppdateringar =) 

Piggare

"Har du nånting på G?", roligt att få frågan då folk kollar på formen =) Då kan man inte hålla det hemligt nå mer! Trots en veckas antibiotikakur och inflammationsdämpande känns formen bra... Vikten har inte rasat som förra gången jag blev sjuk, så droppade jag -2kg på 1 vecka.... Inte bra... Man ska vara rädd om sina muskler! Varje gram räknas..







Gårdagens kvällsmål proteinostkaka med björnbär

150g minikeso
2 äggvitor
30g Fairing sloow protein vanilla ice cream (världens mest användbara protein om ni frågar mig!)
Lite fiberhusk
1 tsk bakpulver
Lite stevia

In i ugnen på 175grader tills den är klar ;-) 






Gissa atleten



Kan ni gissa vem som har denna merit? Klicka på bilden för att komma till hennes blogg! Ledtråd: snart ser ni henne på SM-scenen i BF... ;-)

Diettips

Här kommer några diettips som jag själv lärt mig och är användbara under mina dieter..

1. Ha alltid bra mat nära tillhands. Packa med nötter/ nyttigt snacks i väskan, ha alltid kokta ägg i kylen och så vidare.

2. Sluta plåga dig och tänk på onyttig mat (det gör man oftast bara för att man vet att man inte får det). Har under min förra diet fanatiskt sett på matprogram och drömt om att laga 3 rätters middag efter tävlingen. Skingra tankarna och tänk på annat, onyttig mat kan du äta någon annan gång. 

3. Använd inte order "diet". Eliminera ordet och kalla det för något annat, en livsstilsförändring. 

4. Ha en stor del med broccoli, spenat, blomkål, gurka, sallad på tallriken. Räknar inga kalorier på dessa livsmedel då de innehåller så få kalorier.

5. Förberedelser är A och O. Laga storkok och frys in så att du har matbackar på jobbet.

6. Ta mått och stirra dig inte blind på vågen.

7. Matdagboken.se, världens bästa sida!

Höstmys

Höstmys och mörker! det gör att man börjar tänka på vintern, snart jul, och GLÖGG! Fick ju tips av Ida för 1 år sedan att om dietglögg som faktiskt är jättegod. 

Dietglögg:
Varmvatten
Glöggkryddor (finns mix klar att köpa)
En skvätt äppelcidervinäger
Fun light appear

Prova vettja =) 




Sjuk

Så typiskt... Halsont, snuvig, feber, ont i öron, antibiotika.. Nåja, bättre nu än i slutet av dieten! Extra tillskott av Fairings defense, l-glutamin och massa c-vitamin fick jag som tips av Pia som fixade förkylningen på en vecka.

Viktnedgång sedan start 20/8
Total viktnedgång: -3,5kg
Midjemått: -6,5cm

Allt går annars bra. Kardioförbud och bara styrketräning råder under den sjuka perioden. Har iallafall SM att se fram emot som är nu i början av oktober..och jäklar vilka klasser! Både långa och korta i bf! Har några från teamet som ställer upp, bland annat Pia Jansson, Nella Mehinovic, Sandra Lind  och även Line Kolbe som ställer upp i byggning. 








Snart så...

jag vet att min blogg är lite rörig och kategorierna far över texten, därför har jag lämnat över designansvaret till denna söta tjej vars blogg jag har följt länge: 


http://jennyjanssons.com/

Team Fairing atlet Petra Kardell

Petra Kardell


Följ Petras debut till Luciapokalen 2012 och få insyn i hur en 3-barnsmamma tillsammans med sin Strongman får vardagen att gå ihop. 

Denna brud kommer att vara farlig. Formen är redan grym, poseringarna sitter och t-walken är självsäker! 








ja, rubrik?

Sitter och kikar igenom gamla bilder och lyssnar på mysig höstmusik, riktigt skönt! Formen blir bättre och bättre, ni som är nyfikna får gå in och gilla min sida på facebook ;-) 



Glad och trött tjej från battle of scandinavia i våras!



Sa någon tryck? Dagens efter tävling och en HEL del god mat och alkohol ser man ut såhär.






RSS 2.0