Aminosyror eller vassleprotein

Aminosyror VS proteinpulver

Skillnaden mellan aminosyror och proteinpulver är att kroppen kan ta upp aminosyror något snabbare än protein. De är ungefär lika bra på att förhöja proteinsyntesen.


EAA (kosttillskott)

EAA = Essential Amino Acids. De essentiella aminosyrorna är de som kroppen inte själv kan skapa, utan måste få i sig på annat sätt.

När?
EAA tas bäst i samband med styrketräning, både före och efter.

Hur mycket?
Studier har gjorts och visat att 10 g före och efter styrketräningen ger bäst effekt, mer gjorde det inte bättre.


EAA VS proteinpulver

När man jämför EAA med proteinpulver är det oftast EAA och vassleprotein man jämför, då de båda är snabba och används i störst grad i samband med styrketräning.

EAA i ren form har visats stimulerar proteinsyntesen något kraftigare än vassle. EAA går även förbi levern och tas därför upp snabbare.

EAA innehåller även färre kalorier per portion jämfört med proteinpulver. Detta är bra då man deffar eller bara vill ligga på ett litet överskott.


BCAA VS EAA

BCAA är likt EAA då de båda innehåller essentiella aminosyror (de kroppen inte kan producera själv). Skillnaden är att BCAA endast innehåller 3 av de essentiella aminosyrorna medan EAA innehåller alla.

EAA och BCAA är jämlika, EAA är dock snäppet vassare för att bygga muskler.

Slutsats om proteintillskot, EAA och BCAA

Proteintillskott kommer inte utföra mirakel. Det kommer eventuellt ge någon positiv effekt, men ingen kraftig. Desto längre du har gymmat och desto hårdare du styrketränar, ju mer behöver du det. Får du i dig för lite protein i maten, är det absolut bra. Men det är bättre om du kan få i dig det från maten.

I samband med styrketräning är EAA bättre än vassleprotein, framför allt när man har styrketränat länge.


Väx hamstrings, väx!

Har alltid haft hamstrings som min svaga punkt då jag har haft svårt att få kontakt i baksidan.. Men, på senaste tiden sen coach Sandra gav mig massor av inspiration på övningar har jag fullkomligt ÄLSKAT att köra baksida lår och rumpa. Går även på massage regelbundet för att knåda ut mina korta hamstrings och det har gjort att jag fått kontakt i dem under varje pass nu. Tog en bild på favoritövningen som jag lagt ut på min öppna facebook-sida som ni hittar här: 

http://www.facebook.com/pages/Freja-Lindberg/456389331051170

Och jag är en vinnare igen


Tror du att du och jag kommer att ses igen?
Tror du att du och jag, har en framtid tillsammans?
Tror du att du och jag kommer att leva länge än?
Det tror inte jag.

Tror du att du och jag kommer att minnas den kvällen?
Tror du att du och jag kommer att drömma oss tillbaka?
Tror du att vi kommer leva lyckliga i alla våra dar'?
Även om vi aldrig mer ses.

Händerna upp i luften.
Pannan mot baren, nu spränger vi taket.
Hamnar i himlen, där änglarna gråter.
Stan är vaken, allt är förlåtet älskling!
Händerna upp i luften.
Vi ska bli fulla, livet är meninslöst.
Vem bryr sig?
Natten är vacker, du är som natten.
Och jag är en vinnare igen.

Tror du att du och jag kommer att vinna det här racet?
Tror du att du och jag har en chans mot alla andra?
Jag önskar att jag kunde gå på någonting mer än bara känslan,
av att allting redan är försent.

Händerna upp i luften.
Pannan mot baren, nu spränger vi taket.
Hamnar i himlen, där änglarna gråter.
Stan är vaken, allt är förlåtet älskling!
Händerna upp i luften.
Vi ska bli fulla, livet är meninslöst.
Vem bryr sig?
Natten är vacker, du är som natten.
Och jag är en vinnare igen.

Igen
Igen


More lyrics: http://www.lyricsmania.com/handerna_mot_himlen_lyrics_petra_marklund.html
All about Petra Marklund: http://www.musictory.com/music/Petra+Marklund

Fyllardag

 
 
Förmiddagspass mage och axlar
Em pass rygg och kettlebell 

Nu fyller jag upp med kolisar och ser premiären av Så mycket bättre, härliga lördag.
Vi går mot kallare tider

och så gör även mitt hår! Lade i en nyansering i färgen 10/16 (violett,ask) blandat med en 10a för att kalla upp håret litegrann, blev jättenöjd och tjejerna på Xtreme beauty gjorde ett superjobb. Bio blev det ju även också, bond skyfall. Jag har aldrig gillat bondfilmerna men denna var faktiskt bra. Dock lååång och jag var kissnödig, trött och hungrig som ett litet barn genom filmen. Kombinera inte celsius, kaffe, pepsimax innan..... huh... 

Även lägsta vikt idag, jiiiiipii

Kvällsöppet

Oj vilken lyckad kväll! Acctive höll kvällsöppet och det blev massor av mingel med träningstokar, gott fika och många skratt. Tack för en superkul kväll. 

Nu är jag slut efter många timmars arbete, blir masterchef-finalen och sedan bums i säng... Upp 03.40 för kardio då jag börjar 05.45. Ser fram emot imorgon sjuukt mycket. Har en ta-hand-om-sig-själv dag då och ska till Xtreme beauty för att bli fin i håret och sedan bio och Bond-premiären... Jag älskar att bli ompysslad! Är så  glad att jag har er som sponsorer, tusen tack Maria och alla tjejer på salongen!

Idag fick jag ett lyckorus genom kroppen under träningspasset. Solen lyste, formen svarar bra på mina små ändringar som jag gjort, har grym coach, finaste vännerna och familjen och underbara kollegor som stöttar och är förstående. Jag har sponsorer som underlättar den ekonomiska biten för mig och tillför det bästa inför min tävlingssatsning. Jag är lycklig.


Nu är det jul igen?

Jag har tagit in julen tidigt, hittade nämligen saffransarom på Willys! jag är kääär....


Saffransfluff
Uppvispade äggvitor, fairing vanilla ice cream, kesella och arom <3 

Även egen glögg har jag skrivit om tidigare, dietglögg.

Dietglögg
Äppelcidervinäger, kokvatten, glöggkryddor, extra kanel, fun light appear eller tropical <3

Acctive Sport & Hälsa

Nu har dörrarna till Acctive Sport & Hälsa öppnat på kungsgatan 26 i Luleå. Nya fräscha lokaler med stort sortiment på kosttillskott och träningstillbehör. Jag kommer att finnas på plats under kvällen mellan 18-20 då stan har kvällsöppet imorgom torsdag 25/10. 

Kom förbi och surra kosttillskott och träning med mig och en hel del andra träningstokat i Luleås populäraste sportbutik ;-)

Vitt begär

Under min diet ligger jag väldigt lågt på kolhydrater, varför det? Jag har dietat 2 gånger tidigare och det tycker jag passar mig bäst. Väljer att äta mina kolhydrater i form av broccoli, kål-produkter och bär. Men visst kommer suget efter snabba kolhydrater, bröd med smör, biskvier och lasagne... Igår var en sån dag, tur att man har kollegor som istället föreslår på skämt att jag ska baka mig tonfiskraketer och kycklingbiskvier ;-) fniss.Såg ett program om sockerberoende igår. Jag hamnar lätt där då jag börjar med socker igen efter tävlingar. Kan hälla i mig 0,5kg lösgodis om dagen..

Som ni vet så utsöndras dopamin då vi äter något sött, vi känner välbehag och upprymdhet. Då vi är stressade, känner oss trötta och nere är det lätt att vi gärna tar något sött, samma mekanismer som gör att vi kan bli beroende av alkolhol. Jag tycker att sockerberoende bör diagnostiseras då det är lika allvarligt som alkoholism eller något annat beroende. 

Det blir en ond cirkel då du äter socker för att må bra. Humörsvängningarna kommer och man är inte intresserad av riktig mat utan vill hellre ha snabba kolhydrater. Med tiden går man upp i vikt, sömnen blir ett problem och man känner sig deppig och orkelös. Känslan av att man tappat kontrollen leder ofta till ångest och depresion. 

Så vad finns det för lösningar?

Självdisciplin är svarer, en egen vilja att sluta. Börja äta mer omega 3, mera fiberrika grönsaker och kanske något kosttilskott  med krom. Byt inte ut sockret mot aspartam utan välj bort det med. Undvik vitt bröd, ris och pasta. Tillsätt gärna extra chili i maten då jag tycker det dämpar sötsug. Var även försiktig med frukt. Fråga dig själv nästa gång du ska sätta något sött i munnen, vill jag verkligen ha det här? Socker är ett gift för kroppen och vem vill inte ha en ren och hälsosam kropp.  Försök att belöna dig själv med annat än socker, köp ett nytt plagg, en ny tvål, en bodylotion eller något annat som gör dig glad.

Obligatoriska övningar för mig i gymmet

Som många vet smiter jag från benövningar, jag kör inte lika mycket knäböj, bänkpress och marjlyft som jag borde. Dessa övningar är nämligen superbra och involverar många muskelgrupper.Tänkte istället ta och nämna några övningar för varje muskelgrupp som jag alltid kör:

Axlar - Sidolyft, lyft framåt med viktskiva, sidolyft framåtlutat
Bröst- Cablecross, varierar höjd på handtagen (börja uppifrån och kör uppe, mitt och längst ner)
Ben - Sittande lårcul, knäböj, benspark
Biceps - Curl med stång
Triceps - Pushdowns med rep
Mage .- crusches på boll med vikt

Tömma telefonen

och jämföra lite bilder. Kul att sätta dem bredvid varandra, är ju ändå 7 kg skillnad ;-)


Fyllig tjej...
 

Höstnaglar och -8cm

Nu är det lappar överallt! Demensen har kommit... Ställde klockan på 7 och körde kardio 1h på gymmet då jag var stensäker på att jag började 11. Efter ett tag kom jag på att jag förväxlat dagar och jag börjar 15 idag!... Jaha, döda 8 timmar då.. Jag älskar att stiga upp i tid och få saker gjorda, är lätt man tar för lång somorgon då man vet att man börjar sent. Tog en sväng förbi mor och sedan tillbak till gymmet för ett kort styrkepass. Mötte sedan upp min kära vän Agnetha för surr och lunch på Mat & prat. Såklart så specialbeställde besvärliga jag och det blev en räksallad utan allt förutom äggvitorna, räkor, sallad och  tomat - mums för räkor!! Dagsformen till höger, sakta men säkert blir det bättre och hela -8cm i midjan sedan 20 augusti.Sedan ringde jag upp Maria på Xtreme beauty för att kolla nageltid, mina som Emilia gjorde hade hunnit bli en låång utväxt på så det var dags för en uppfräshning! Snacka om att det är fint och folk läggerf verkligen märket till då man har nya naglar. Jobbar mycket i kassa då jag står i receptionen så de glittrar och blänker så fint så :-) Många fina kommentarer. 

Lät Mia leka med deras nya höstfärger som de fått in, en teracottafärg och en grönskimmrig med lite extra guldfärg, hur snyggt blev inte detta ?Dessa 2 färger i mitten användes


Vilka är Team Fairing?

Här kan ni läsa lite och se bilder på några i laget! :-)

http://www.fairing.se/team-fairing/


Även mental träning är viktigt

Hittade en superbra artikel som alla borde läsa:

http://www.halsosidorna.se/Mentaltraning.htm


Xtreme Beauty

Hade sponsor från Xtreme Beauty till Battle of Scandinavia och kommer även att ha det nu till Luciapokalen! Det är grymt uppskattat då det gäller att man ska känna sig snyggast på scenen, och det lyckas dom få en att känna sig också! Adress: Kungsgatan 16, 972 34, Luleå

Telefonnummer: 0920-222 000

Maria har även startat upp Arctic Academy AB. Så om du är sugen på att utbilda dig till frisör eller nagelterapeut i Luleå har de en bred utbildning som är godkänd av Frisörföretagarna.


Här är några av deras tidigare verk på mig :-)


De har även nagelutbildningar och dessa har en tjej på utbildning (!!) gjort.


Våriga men handmålade blommor


Favoriten! Vintriga naglar


Bruduppsättning

Nyansering, älskar färgen!!


Höstmys

Pratat med min fina teamkamrat Pia Jansson på morgonen och hon har fått mig att släppa alla nojor som jag har angående formen. Vill ju alltid vara rippad och hård långt i förväg, men det är ju ändå på lucia formen ska toppas ;-) 

Tog mig en kort promenad för att se solen i morse, gudomligt väder!!! Vaknade upp med världens huvudvärk trots att jag sovit som törnrosa, konstigt... Förbi Willys och handlade; man går med raska steg mot mejerihyllan för kvarg och sedan till frysdisken för kyckling/torsk, haha. Man tittar inte ens på något annat :-) Lätt då man enbart äter samma nästan. För omväxlingens skull köpte jag färsk kycklingfilé som jag kokade i timjan, hönsbuljon, salt och nsvartpeppar för att sedan tillsätta vitkål. Mums för varm, salt, proteinrik mat! 

Tips för de som vill tugga på något om kvällarna: vitkål, blomkål med grillkrydda ;-) 

Min dag

04.00 Klockan ringer
04.30 Kaffe+BCAA
05.00 Kardiodags, intervaller på löpband
05.30 Solarium + dusch
07.00-16.00 Jobb
11.00 Bastu på lunch för att få upp värmen
12.00 Träning, rygg+mage
16.00 Träning, axlar
18.00 Slut som artist

zzzzz, ha en bra lördagskväll alla, blir en tidig en för mig!

Freja på facebook ;-)

För er som tycker jag uppdaterar för lite, eller kanske med för få formbilder, gå in och gilla mig på facebook också =)


Gilla sidan här


S
ka även ge er en liten ledtråd, en bild på något som kommer att komma ut snart, så spännande!!


Proteinpannkaka

Fairing proteinpannkaka till kvällsmål! Mums!!!! 

1 ägg + 2 vitor
2 tsk fiberhusk
½ dl fairing complete 3 protein vanilj
1 krm salt
1 msk kesella 1%
lite bakpulver + stevia

serverat med 1 uppvispad äggvita med proteinpulver och varma hallon


Min fina vän!

Agnetha. Vi får till så sjukt bra gympass tillsammans. Hon ska ställa upp i tammer nästa v år där jag gjorde min debut, kommer gå så bra för henne för hon har verkligen anlag för att bygga muskler. Kickstart my heart

Mycket roligheter på gång nu ;-)
 
 
 
 
 

Feel the rush!

Min favoritprodukt från Fairing, aminorush! Speciellt smaken pineapple splash som nu även också finns som BCAA. 

  • Muskeluppbyggande.
  • Påskyndar återhämtningen.
  • Stimulerar hormonproduktionen.

Essential Amino Rush innehåller essentiella aminosyror  i en proportion som speglar muskelns sammansättning och är den sammansättning som används i vetenskapliga studier. Det studierna visar är att så lite som 6-10 gram stimulerar muskeproteinsyntesen kraftigt. 


Det som skiljer Essential Amino Rush från andra liknande produkter på marknaden är att den även innehåller aminosyran L-arginin. L-arginin har en stimulerande effekt på utsöndringen av tillväxthormon och insulin samtger ett ökat blodflöde genom att bildande av kväveoxid, NO. 


Essential Amino Rush kan med fördel tas vid upprepade tillfällen runt träning för ytterliggare maximera uppbyggnaden och återhämtningen. Att förse kroppen med essentiella aminosyror före träningen är till och med effektivare än att enbart göra det direkt efter träningen. För ytterliggare effekt kan du kombinera Essential Amino Rush med snabba kolhydrater efter träningen. Detta minskar nedbrytningen av muskelprotein som normalt sker efter ett träningspass.L
äs mer genom att klicka på bilden.Underbara läsare

Får väldigt mycket fina mail både på min epost och på facebook och man blir så rörd då man hör hur man inspirerar folk! Är glad att jag med min sjukt starka fokusering kunna ge er läsare en motivationskick att kanske ta tag i träningen eller att våga ta klivet och kanske tävla någon gång. Nybörjare som elitidrottare så är det så himla kul att få era fina ord! Det ger mig iallafall en extra kick. Kram till alla ni fina människor där ute!

Tyvärr hinner jag inte svara på alla då jag har full fokus på dieten just nu, men då jag får tid över så ska ajag se till att bli duktigare på det =) 
Svett, blod och tårar

Okej inget blod, men massor av svett och tårar. Nu börjar benpassen bli tunga och hela kroppen värka. Men skam den som ger sig! Imorgon är det nya tag.. Nu försöka sova med benen i högläge, de är matta och ömma efter backintervaller och styrkepass.


Magträning

Här kommer lite magövningar jag kör

1. Crunches med rep på boll (tips: blås ordentligt ut i toppläget)2. Sidorotation (tänk ett golfslag, körs med lätt vikt)3. Den hederliga crunches med rep (blås ut i toppläget)4. Vettetusan vad man kallar denna-övningen! (rulla ihop bena för att sedan sträcka ut, repetera)Favoritstunden på dagen

Är det bara jag som älskar musikintrot till nyhetsmorgon på TV4 och ser programmet varje dag? En kopp kaffe och morgonkardion precis gjord! Love it.. 

45 min spinning och 15 min mage avklarat på gymmet. Nu kommer jag lägga på 1h kardio om dagen i 4 veckor fram för att chocka kroppen som få viktplatån att släppa. Även massage är bokat för att försöka sänka mina kortisolnivåer (stresshormoner som gör att fettet på kroppen ofta inte vill släppa). 

Tog lite bilder på min magträning då jag var själv på gymmet, så kommer ett inlägg om vilka övningar jag oftast kör ikväll =)


Ouch..

Nu är det andran dagen jag vaknar med ont i käken. Känns som den har hoppat ur led typ. Ont att tugga och prata.... suck... 

Nu mintkaffe+aminorush+rage och hopp upp på cykeln 45 min!

 
Sandra (med ballerinacookies i handen såklart ;-) ), Stefan och Jag

Längtan efter jan tana och scenen

 
Bikinifärg bestämd, kommer bli så sjukt snyggt ;-) Längtar nå så kopiöst på att få tävla och kände avundsjukan i helgen då atleter gick i toppform, brunsprayade och utsvultna..

Dieten går bra än så länge och Sandra Lind kommer coacha mig mot lucia med stenkoll på mig. Raraste tjejen i världen och så omtänksam <3 

Har just avslutat ett 11 timmars jobbpass så ska bara dricka upp min dietglögg och sedan bums i säng.. Har bokat massage i morgon vilket jag kan säga är mycket välbehövligt, ont i varenda muskel på min lilla kropp. 
SM över för denna gång!

har varit en toppenhelg och inspirationskontot är på max! Alla tävlande atleter från Fairing var så duktiga och gratulerar till placeringarna =) Har en hel del läsare som kommit fram då man stått i montern och hälsat och även på gymmet blev man igenkänd, lustig men riktig självboostande känsla ;-) Här kommer lite bilder från mobilkameran, tyvärr inte i bästa kvalité. 

Klädd i Tapouts höstnyheter, i love!!!


Mot SM

Kvällsmål: 100g västan 5% ost med en drink äppelcidervinäger... Ja jag är störd. Eftersom flygplansregler är som de är så blev det att fylla min Victoria secret bodylotion i en tom snusdosa... störd... Vad gör man inte :-)

Nu Luleå-Stockholm för att se SM! Lycka till alla atleter och främst de som ställer upp från mitt fina lag, Team Fairing =)Tack Amanda...

Gillar omtänksamheten på jobbet, det är sååå roligt att gå på diet ibland... >:(Sågmuskeln

Känns som att jag förbättrat mycket på kroppen. Även om jag tog en hel månads vila från träningen efter Battle så är jag supernöjd med skillnaderna på nu och förra dieten =) 


Serratus anterior 
Paus

Kommer att gå över till min öppna facebooksida nu en stund. Dvs en kort paus från bloggandet!

http://www.facebook.com/pages/Freja-Lindberg/456389331051170

In och gilla för att följa mig :-) 

RSS 2.0