Öppet hus

Färdigjobbat för dagen. På lördag har vi kick off med jobbet, och på schemat såg jag att vi kommer att köra ett mini-triathlon på morgonen, hur tusan ska jag ta mig igenom det ? :P 

Tänkte avslöja att Actic kommer att ha öppet hus 18 februari, så då vill jag att så mååånga dyker upp och minglar runt med oss där!


Kvällsform från gårdagen, dags att dra i handbromsen lite som Anders sa.

K

Dagens träningslåt och inspo






Nu kilar jag iväg till jobbet, kvällsjobb 15-22!



Torr hud

Då man går på diet och skär ner så mycket på intaget av mat, så blir man otroligt kall och frusen. Huden blir även torrare och att det är vinter gör ju inte saken bättre! Har länge använt bodyshops krämer då de luktar så underbart, hittade dock en variant på ö&b som doftar lika gott och fyller sin funktion! 



Prisskillnad? Bodyshops ligger på runt 165:- och kokos-body buttern i högra hörnet fick jag för 39:-


Axlar

Lovade ju ett inlägg om min axelträning kom jag på.. Det tog lång tid innan jag faktiskt började att träna mina axlar.. Visste inte ens att axlarna var en egen muskelgrupp och bakifrån såg poseringen ut som ett hustak! haha. 

Axlarna tycker jag är en av de snyggaste muskelgrupperna, men var försiktig och värm upp dem ordentligt, för det är en hel del små "gångjärn" som kan brista och skadas. Jag delar upp axlarna på tre, framsida, sida och baksida.. Börjar alltid med att värma upp dem med lätta hantlar, sidolyft, framsida lyft och lite runda cirklar.

Utsida:
Militärpress eller axelpress
Sidolyft med hantel eller i cable 

Framsida:
Lyft framåt med viktplatta
Lutande hantelpress

Baksida:
Drag med rep i cable
Framåtlutande hantellyft

Bara för att det är ni, så kan ajg bjuda på två bilder med 1 års skillnad precis.... Jag skäms faktiskt lite :P Okej , ganska rejält!




2010-12-28


2011-12-30






indoor walking

blir dagens morgoncardio!




Fairing

Helt underbart att ha ett så bra lag som står bakom en! Har blivit en team fairingare och är oerhört glad över det. Känner att 2012 kommer bli ett toppenår!
Dagen har varit lika bra som detta besked, har jobbat kort dag och fått mycket gjort till lägenheten. Nyss hemkommen från ett axel- och bröstpass och tänkte att jag skulle prova laga något med fiberhusk, något som jag aldrig gjort förr. Då jag är så äckligt förtjust i pannkakor så blandade jag ihop detta:

1 msk fiberhusk
1 ägg + en vita
10g sloow protein
Helt underbart att ha ett så bra lag som står bakom en! Har blivit en team fairingare och är oerhört glad över det. Känner att 2012 kommer bli ett toppenår!
Dagen har varit lika bra som detta besked, har jobbat kort dag och fått mycket gjort till lägenheten. Nyss hemkommen från ett axel- och bröstpass och tänkte att jag skulle prova laga något med fiberhusk, något som jag aldrig gjort förr. Då jag är så förtjust i pannkakor så blandade jag ihop detta:

1 msk fiberhusk
1 ägg + en vita
20g sloow protein vanilla ice cream
0.5 dl lättmjölk
1 tsk bakpulver
1 krm salt


Stek och servera med lättkvarg blandat med vaniljprotein och varma hallon!

Fett: 9 g Protein: 40 g Kolhydrater: 9 g 277 kca
Resultat? Gott som fasiken!!!! Dietlyxmat.





Solsting

Längtar att får vara bruuun igen! Snart sätter jag igång med min lilla solperiod fram till tävlingen för att bygga upp en fin grundbränna :-) Hade önskemål om att berätta om min axelträning, så imorgon tänkte jag dela med mig av ett sådant inlägg! :-)


Åhh!

Vad kul det är att få fina kommentarer och mejl från människor över hela världen! Gamla klasskompisar som bor i Amerika och helt okända människor runt om i Europa som skriver hur inspirerande de blir av en facebook, så kul att det finns människor som kan ge komplimanger, men blir så full av glädje och energi! :-) 


Det är många som frågar hur man ska lägga upp träningen och kosten, och jag hade väldigt gärna hjälpt er alla om tid funnits. Eftersom alla är olika så behöver ju alla ett indviduellt schema också, något som funkar på mig, kanske inte fungerar på andra. Det gäller att prova sig fram och se hur kroppen svarar. 

Hunnit ta en promenad med Isabell, som för örvigt börjar sin diet på måndag inför tammerpokalen i sommar! och hunnit surra med min favoritgranne Madde. Kom på att jag bara vill gå ned 1-2 kg till så är jag nöjd innan jag kan köra vätsketömningen. 2 kg på 9 veckor, ingen brådska här inte :-) Vill ni föresten veta vad jag gjorde i natt? Såg att fler och fler ådror börjat dyka upp på magen, så jag stod 02.00 på natten, fascinerad och kollade in dem i spegeln. Ja, lite konstig är man. Nu ska jag försöka sova och hoppas på att lite fler ådror dyker upp! Nattinatt. 

2012-01-24


Varning

för sötsug.... Hamnade på kolozzeums tråd om den "optimala godispåsen". Lösviktsgodis är det bästa jag vet, det absolut bästa, och varje gång man ska fylla en påse så blir det oftast samma som man alltid tar. Tro inte att jag endast äter nyttigt och bra, en liten bekännelse jag har, är att jag off season kan äta runt 1 kg i veckan! 

Dessa 5 favoriter bosätter sig alltid i min godispåse:

Skolkritor
Geisha
Snickers
Sura nappar
Kolafudge


Vad har ni för favoriter? :-)

Nu är det mycket nytt på g! ;-)

Dieten flyter på som den ska. -0.7kg denna vecka och har inte alls bråttom! Så otroligt skönt att jag kommer vara klar i tid! Har ca 2 kg till att gå ned på 8 veckor.
Gör en liten matdagbok på dagens kost:

Havregrynsgröt med proteindrink
5 äggvitor
1 avokado
En näve nötter och russin innan passet
Tonfisk med grönsallad
Ännu mera äggvitor!
Kaffe
... och lite mer kaffe
Keso med hallon
Äggfluff med hallon





Håller tummarna för att Isabell också ska skicka över bilderna som togs med hennes iphone från axelpasset tidigare idag :-)

Videoklipp =)




Lite nära, lite babbel, och en stönande kille i scottcurl maskinen bakom :-)

Favorit i repris, proteinpannkaka.




1 tsk bakpulver
3 msk mjöl
15 g vassle vaniljprotein
2 äggvitor + 1 ägggula
70 g lättkesella
eventuellt lite lättmjölk

Serveras med lättkesella med sötningsmedel och blåbär!
Mmmmmmmmmm.....

Tripp till Umeå

Tänkte att jag skulle stänga av alla stressmoment, även mobilen, 20 minuter så satt jag och facebookade igen! suck.. Har dock varit skönt att få komma bort även om det bara var över en dag. For ner igår kväll och körde ett bra rygg- och bicepspass på step in 24 sent på kvällen! Träffat mormor och morfar och sovit gott och länge =) 60 minuters morgonpromenad hann jag också med innan vi for och hämtade upp den nya familjemedlemen. Min mor har nu 2 whippar och Liza är inte så förtjust i den lilla krabaten ännu! 




Och dagens form? 



Total viktnedgång sedan start - 5,9kg. Kan avslöja att jag smider lite nya planer med nya samarbeten ;-) SÅ SPÄNNNANDE!

Dietdag

Fick en fråga om hur mina dietdagar ser ut! Det ska jag ta och berätta för er.. Då jag jobbar skift, så ser varje vecka annorlunda ut. Tar morgonpromenader varannan vecka och kör i princip ingen högintensiv kardio.

Exempelvis:

Morgonpromenad 30 min
Frukost: Alt 1: Havregrynsgröt med proteindrink. Alt 2: minikeso, grönsallad, avokado och kyckling
Mellis: Keso med hallon
Lunch: Torsk/kyckling med grönsallad och avokado
Mellis: Äggvitor
Innan pass: Kosttillskott
Styrketräning 60 min
Middag: Torsk/kyckling med ris/bulgur och grönsallad.
Kvällsmål: Alt:1 Äggvitor Alt: 2 äggfluff med hallon Alt:3 lättkesella med funlight

Skillnad på denna diet och förra: jag svälter inte mig själv. Jag är mätt då jag går och lägger mig och håller mig lagomt mätt genom hela dagen!

Några tips till dem som ska dieta;
1. Använd er av matdagboken.se för att räkna ut vad du äter.
2. Rekommenderar att använda kosttillskott för att komplettera.
3. Överdriv inte mängden kardio, fokusera på styrketräning för att bibehålla muskelmassa!
4. BF är ingen svältsport, se till att hålla dig på en kalorimängd som du har energi på och kan träna på.
5. Var noga med att få i dig bra med protein, varje dag!


Bakis

Efter en period med lågt intag på kolhydrater körde jag en laddardag. Pasta, bulgur, riskakor smaskade jag i mig igår, lite fett och lite protein, ett otroligt tryck i gymmet och energi för hela veckan! nu vad "kollhydrats-bakis" är för något.... Snacka om att chocka kroppen!


Hej mina vänner!

Nu snart anländer förhoppningsvis mina prover på stenar för finalbikinin, ååh så jag längtar! Formen blir bättre och bättre och nya ådror dyker upp =) Har kämpat på att bygga axlar och ben/vader och är relativt nöjd med hur dem utvecklats. Har inget mer att berätta annat än att jag börjat lägga till lite cardio i träningen nu. 

Bjussar på en bild från tammer:





Nyheter från bb på Acctive

Nu sitter inget annat än tajts och löparbyxor på mig. Mina nike xs jobbarbrallor har börjat hasa ner och teambyxorna går inte alls att använda :-( Förhoppningsvis så har Acctive fått in de senaste better bodies plaggen, blir en sväng förbi och kika idag. Finns mycket nytt och spännande som kommit nu under 2012! 



Formen




Full frys.

Då har lillfamiljen varit och handlat (jag och Madde) :-) Skönt att fylla upp skåpen litegranna. Måste bara skryta om hur bra dagens träning gick. Isabell kom förbi jobbet för att köra axlar, mage och vader med mig. Pratade lite med min teammate Ida och fick lite tips av henne, och vilket tryck jag fick! Om axlarna alltid kunde se ut sådär ;-) 



Tips! Icas kolsyrade vatten med citronsmak + fun light apelsin och jordgubb (+ glutamin såklart) = mumsfillibaba! Nu ska jag prova mitt nya the!

Phu

Trött efter en lång arbetsdag, hunnit med ett axlar och bröstpass efteråt. Nu invänta Diana för filmkväll =)


Humörsvängningar

Känner mig lite halvschizo då jag har humörsvängningar utav bara tusan, från panik till ett lugnt beteende, från pigg till jättetrött. Ber om ursäkt att jag inte orkar svara och kanske försvinner ur en konversation bara sådär och inte är vidare pratglad. 




Fick bli ett benpass ensam idag, körde på riktigt bra och är toppennöjd! Innan blev det en sväng förbi Acctive för lite nytt, lemonprotein från nutritech och även opti slin från scitec som jag ska prova. Förhoppningsvis håller det hungern borta på kvällarna.

15 timmars sömn

Okej... Jag kom hem från jobbet, somnade, vaknade och gick till jobbet. Sov i 15 timmar, åt under natten och var depp! Ändring på detta nu. Så idag har jag varit duktig och kört bröst, biceps och även intervaller och mage med Madde på kvällen! Fick med mig henne trots att jag slutade 22, hon är så duktig min lilla träningstok :-)

Här kommer en formbild från i förrgår




Bra träningsdag!

Phu, nu är jag hemma från jobbet. En lång dag men träningen har gått super iallafall! Ingen styrketräning, men tabata-intervaller (springa 20, vila 10 sek) i 7 minuter och kettlebell! Så roligt. Har länge velat prova det och nu tog jag mig orken att göra det med Erika. Blev även spinning 30 minuter på kvällen. Nu jäklar ska jag få denna viktplatå att försvinna!!! Blev lite tjurig och sa att jag endast skulle äta äggvitor tills vikten går nedåt, 9 st har jag fått i mig idag, lite less är jag allt på dem..



för 2 år sedan..

..visste jag knappt vad en hantel var.. Så roligt att kolla tillbaka!



Hej!

Jag lever! Formen är bra. Är trött. Målar och fixar hemma. Mycket jobb = lite bloggande, but i´ll be back!

2011!

En liten sammafattning av mitt bästa år någonsin; 2011 :-)

  • Januari: Flyttar till egen lägenhet.
  • Februari-April: Lägger all energi på skolan.
  • Maj: Påbörjar min första diet inför tammerpokalen, får veta att jag fått sommarjobb på samma dag som dieten startar.
  • Juni: Tar studenten, håller tal på abslutningen (ALDRIG varit så nervös i mitt liv), får stipendie och högsta betyg
  • Juli: Vinner tammerpokalen. Har en jättebra månad med god mat och glatt humör =)
  • Augusti: Sommarjobbar och njuter av soligt väder.
  • September: Sommarjobbar.
  • Oktober: Får heltidsjobb på Actic.
  • November: Träffar en sjukt envis tjej ute som slår vad om att hon ska haka på min diet! ;)
  • December: For och såg min första tävling; luciapokalen 2011 i Göteborg! Startar min diet inför battle of scandinavia.

Hot blood!

Då vikten stått stilla ett tag bestämde jag mig för att ta en kolhydratsfri dag. Med zoombiemoode on tog jag mig igenom morgonkardion och en lång arbetsdag och gick sedan förbi Krister på Acctive. Blev en MCT-olja från olimp som jag ska prova nu under dieten så jag hört mycket bra om den! en väldigt underskattad sak ska det vara. Då jag gick direkt från jobbet till gymmet så hade jag ju såklart glömt mitt pwo, vilket är väldigt behöverligt under en lång dag på 0 kolisar. Som tur är hade Krister en påse "hot blood", som är ett pwo från Scitec. Hot blood, jo såg verkligen ut som jag druckit en flaska röd karamellfärg. Men den gjorde sitt jobb iallafall då jag körde ett grymt bra ryggpass =) 

Fick en fråga ang hur jag gör med riset, jag kör råris och lite extra vatten så att det blir ganska gröt-aktigt, haha. Låter äckligt men jag gillar det =) 



Ida: veckans bfprofil

Detta får ni inte missa att läsa, min fina teamkamrat är veckans profil:

http://petrakardell.shapemeup.se/2012/01/02/veckans-bodyfitnessprofil-11/

Trötter

Nu är jag hemma, efter 12 timmar. Körde lite pw på bandet och surrade med Diana efter jobbet. Nu är 2 kg kyckling i ugnen och ca 500g råris på kokning. Tänkte bara svara på kommentarer och sedan slå av datorn för att sedan se tv :-) Anledningen till varför jag inte kör kardio är för att jag är lat och tycker att det är så sjukt tråkigt. I sommras älskade jag det och kunde jogga/promenera 3 timmar om dagen, men nu har jag varken tid eller känner mig sugen på att gå i snöstorm. Jag sänker helt enkelt bara intaget lite mer istället. 

Kosttillskott använder jag mycket av! Vassle- och kaseinprotein har jag alltid hemma. Till frukost blir det en shake, mellanmål en till, och en kaseinshake på kvällen. Utöver det så blir det även BCAA, mivitotal och omega 3. Har nyligen köpt en ny mivitotal sport som jag älskar! Fullt med nyttigheter och mineraler =) Köper alllt kottillskott från Acctive, sportbutiken på köpmantorget i Luleå, superbra service, så om ni inte riktigt vet vad som passar er, gå och fråga Krister.

tjohej!

Blev ett pass med Athena efter jobbet, ett benpass som kommer att kännas av imorgon. Hade en som undrade om hur jag lägger upp träningen, anledningen till varför jag skriver så lite om mina pass är för att jag kör precis det jag vill och känner för att köra. Aldrig ägt ett träningsschema utan ser till att jag går igenom kroppen på en vecka. Varierar övningar, kör excentriskt, högreps, lågreps.. =)

Nä nu är jag trött, blir kaffe och en portion mat! Har såna skavsår på båda fötterna så promenaderna får vänta tills de läkt.

Nyår

Hade en väldigt trevlig nyårskväll igår! Blev att fira med cola light och bubbelvatten och egen dietmat. Många trevliga, nya människor och roliga lekar. Gick och la mig i tid för att orka med ett riktigt bra rygg- och magpass med Madde på inpuls idag. Och nyårslöftet då? Har inget sådant, men ett litet löfte till mig själv är att jag ska ge allt för battle of scandinavia! 







RSS 2.0