Åhh

näst sista veckan:
- 6,1kg.
-4,5cm i midja.
Näst sista veckan:
- 6,1kg.
-4,5cm i midja.
Vad ni är söta som saknar mina inlägg! Hänt mycket på senaste. Viktplatån som stod på 53,4kg är nu borta och dagens morgonvikt var 52,7. Konstigt att se siffran 52 på vågen, var längesedan man gjorde.. Igår var sista dagen för anmälan för tävlingslicens om man ska tävla 2011. Det finns dock möjlighet att senanmäla sig men då tillkommer det ganska mkt pengar. Vet inte ännu hur jag gör med luciapokalen..
Har fått bikinin så jag håller på att pyssla med lim, pincett och små pärlor om kvällarna. Träning och andra förberedelser ska även hinnas med. Jobbar till helgen och på lördag startar ladd/tömnings-veckan. Ska bli spännande, men jobbigt.





Nu ska jag ut i solen för morgonpromenad efter min 12 timmars sömn :D Måste bara få dela med mig av deltagarlistan också: http://tammerpokalen.se/2011/06/deltagarlista-och-korschema-tammerpokalen-2011/

Laddar för gymmet

Har lagat massor av matbackar nu och även ägg har kokats. Så nu ska jag köra strikt på kosten. Brukar även he över 1 msk olivolja för att få i mig fettet som jag behöver. Nu har jag precis avnjutit gourmemiddagen som blev torsk, ris och broccoli... vad annars. Så snart blir det Helex för ett ryggpass! :)

Bad teacher

Är det bara jag som blir hängig och trött så fort det blir sämre väder? Längtar till imorgon då solen ska skina hela dagen, då ska jag passa på att få lite färg också. Tänkte ta mig en morgonpromenad idag men blev ändrade planer då min mor ringde och ville att jag skulle gå ut med hunden men hon vägrade gå.. :P Blir ett hårt ryggpass idag iallafall, som jag längtat! Dåliga öppettider på gymmet mitt...
Igår blev det bio med Nina för att se Bad teacher. Vill inte missa en film med Cameron Diaz i huvudrollen :) Var en riktigt rolig film faktiskt.

Tillbaka =)

Blev att fara ut och fira midsommar i stugan, men nu är jag tillbaka. Blev att vila igår då gymmet hade stängt, och de har förövrigt stängt i dag med. Fyy vad fusk för er som bor där det finns gym som är öppna dygnet runt.... Snörde på mig mina inlines och for förbi min far (8km) för att träna lite rygg på minigymmet där. Blev bil tillbaka då molnen var mörkare än mörkast. Inget regn än så länge, så hann en jogg/pw-runda på 40 minuter också :) Så nu är jag nästan nöjd för dagen! 

Tävlingen är förörvigt lördag 9e juli i Sundsvall.. Kika in på www.tammerpokalen.se

Veins..

Blev ett härligt och långt bröstpass, och även lite chins i slutet. Avslutade med lite posering som cardio (det är jobbigare än vad man tror!) Blivit 2 promenader idag då solen skinit hela dagen. Fick även ett sms att better bodies nya sommarlinnen kommit in, så ett grönt åkte ner i min varukorg direkt :)



Jakten på skor..

Har upphört.. Nu är jag less på det, blir att måla om ett par skor som jag redan har hemma. Gick och köpte lite skofärg så nu blir det renovering av skor ikväll :) Äntligen skiner solen och soldyrkare som man är är man ute och promenerar mesta delen av dagen. Har hamnat på en liten viktplatå så nu jäklar som pulsen upp och siffrorna ner! 

Nu ska jag möta upp Nina och Molly! Hoppas ni alla har en bra dag! 



Dieten går som på räls

Benpasset gick bra, något som gick mindre bra var att hämta ut ett bord. Betalat och klart skulle jag få mitt bord och mina 4 stolar, men då säger dom på lagret att det bara finns ett svart bord kvar. For direkt efter träningen och med mitt låga blodsocker blir jag inte trevlig, tyvär... Bordet kommer då fraktas från Haparanda och kommer på måndag istället. Nåja, nu ska jag äta min torsk och sedan ta en promeni, för nu skiner solen =)

No pain no gain

Nu far jag och tränar ben, usch och fy! Benspark och benpress är det värsta jag vet. Här kommer lite hipp 90-tals musik ;)

Vad gör jag uppe?

Jag bara väntar på att kunna sova....
Sommaren 2010

Bikini på G.

Nu är både överdelen och underdelen inlämnade och förhoppningsvis snart klara! Längtar till jag får börja med utsmyckningen :)
Tänkte berätta lite hur en vanlig vecka ser ut för mig nu under deff. Allting jag äter räknar jag och skriver upp. Det behöver inte alltid vara samma, men bara så att jag håller mig på min kalorigräns. Jag brukar jämföra det hela med ett konto som jag laddat med en summa pengar. Kalorier in < kalorier ut = viktnedgång.


Kör alltid morgoncardio, om jag vaknar sent eller är dåligt väder blir det i gymmet, annars innan jobb tar jag alltid en långpromenad. Styrketräning 5-6 dagar i veckan och lite promenader eller inlines på kvällen. Blir många timmar som går åt till träning under deff ska ni veta. Kaffe och fun light är något som förbrukas mycket av också... Litervis :P

Koffein, 7 keto och bcaa innan morgonpromenad på 60 minuter.
Måltid 1: Havregrynsgröt med proteindrink och kanel. Mivitotal, glutamin och omega 3
Måltid 2: Kyckling med ris och broccoli
Måltid 3: Kyckling med ris och broccoli
Innan träning: Pwo, mivitotal, NOS tabs, BCAA, 7 keto, omega 3 och glutamin.
Styrketräning ~60 minuter
Efter träning: Proteindrink, glutamin och banan eller riskakor
Måltid 4: Kyckling med ris och broccoli
Måltid 5: Antingen lättkesella med funlight, double pro kasein (såååå gott!!!)eller en liten portion havregrynsgröt om jag har råd med det. Blir några kokta äggvitor också. Omega 3, 7 keto.
Så mer än så är det inte! Brukar se ganska så likadant ut varje dag heela veckan. Nu de kommande veckorna kommer jag byta ut kycklingen mot torsk.


Tagga för gympass nummer tvåå!

http://www.youtube.com/watch?v=CQf13Mbza9k
Skulle föresten göra en kalipermätning idag, men så hade Peter semester till 1 augusti!! Om någon vet någon som gör såna mätningar i Luleå så får ni gärna hojta till.

Fy farao.

Blev en långpromenad med Ninis igår sent på kvällen i regnet. Hoppade över maskar, pallade rabarber och sedan blev det willys för att handla godis, som för mig är fisherman och tuggummin :) På gymmet träffade jag Susanne som inte sätt mig sedan jag började dieten. "Vad fräsch du ser ut!! Vad har du gjort bruden, är det botox?" sa hon lite skämtsamt :D -5 kg gör mycket och jag känner mig fräschare än någonsin, även om man är lite matt i huvudet.

Idag började jag dagen med spinning 30 minuter. Efter det tog jag en sväng förbi sportprodukter och pratade lite spännande saker om kommer att bli nya inför nästa tävling ;) Blev lite smått och gott därifrån, bland annat 2 celsius och en sportdryck på brus med salter i (kolhydratsfri). Bra då man lätt kan känna att musklerna vill krampa. För övrigt så spöregnar det idag med, men det hindrar mig inte från att ta mig till gymmet eller en runda på stan för att köpa tävlingsförberedelser! Är hemma och äter min underbara kyckling med ris och broccoli och laddar upp för ett styrkepass om en timma igen :)

Träning på actic

Oj vad skönt det var att få sova ut idag. Blev att sola på morgonen då vädret ändå var så dåligt och sedan bara återhämta sig och slöa hela dagen, trodde jag. Men så kom jag ihåg hur andra tävlingstjejer beskrev hur det är att vara på diet inför tävling, så jag släpade mig i regnet till actic för att köra lite kondition med Evin som jag inte träffat på år och dagar. Hela 35 minuter lyckades jag hålla mig på den innan jag blev tvungen att fara hem, ladda upp med mat för att sedan köra axlar och triceps.
Bikiniunderdelen är även nu på g då jag lämnat in tyget hos en sömmerska. Överdelen SKA även bli klar i veckan. Nu blir det att slå igång tvn, tända några ljus och se någon bra film :)

Helgjobb

Sjukt nöjd med formen faktiskt! :) känns bra! Blev ett rygg- och bicepspass efter jobbet som gick suveränt. Vilket jäkla tryck jag lyckades få, skulle nog skrämma iväg vem som helst med mina blodåror som ser ut att vara påväg utåt, hahha! Skulle träna lite posering i spinningsalen där det är bäst ljus, men då är det en ensam karl som spinner där, han skulle ju lika gärna kunna spinna på cyklarna ute i gymmet istället!! Får bli en annan dag.. Imorgon blir det bikinifix, måste fixa klart det, och snabbt! Har inte ens börjat och tävlingen är om 20 dagar..
Visar inga bilder på formen, den håller jag hemlig ;)

Då var det klart!

Det blev 7 stycken anmälda till min klass på -163 cm :)
Jobbat heela dagen lång. Klunkade i mig lite för mycket espresso och kaffe för att klara av en joggrunda. Joggade utan problem i 30 minuter och det kändes som om det var någon annans ben som bar mig, en väldigt underlig känsla. Gick superenkelt!! Nu ska jag förbereda matbackar till morgondagens arbetsdag och sedan försöka sova, grannarna har fest som vanligt med HÖG musik. Funderar på att bli den där gnälliga tanten och be dem sänka musiken. Man är inte glad då man deffar och sen också ska upp och jobba tidigt imorgonbitti..
Ha en bra lördag alla!

Nytt vassle

Gått och väntat på att sportprodukter ska få in Nutritechs whey protein, och idag hade det kommit i 7 olika smaker! Körde på det säkra kortet och tog en mint/choklad då jag hade enbart choklad förra gången och gillade den mycket! Nu slipper jag äta ur min banan/chokladburk som står längst in i skafferiet som bara används i nöd! Fick även en liten provpåse på nutritechs tutti frutti.Har även hört att citron ska vara god och smaka lite som citronmuffins, hur gott låter inte det ?
"Nutritech Whey Complete är ett kosttillskott med högt proteinvärde. Denna unika kombination av olika vassleproteiner skyndar på återhämtningen och ökar muskelstyrkan"
Pris: 229kr
Vikt: 1000g
Smak: Mint/choklad (limited edition)
Betyg: 8/10
Omdöme: Varje gång jag smakar något med mint, blir jag påmind om tandkräm eller munskölj. Men denna var riktigt god och hade en ganska dominant mintsmak. Lite lik after eight faktiskt. Blandar sig bra och är även sjukt god i vatten!
Smak: Choklad
Betyg: 10/10
Omdöme: Storfavoriten! Luktar som man nyligen har bakat då man bara öppnar burken på gymmet.
Smak: Tutti frutti
Betyg: 4/10
Omdöme: Luktar riktigt gott. Smaken påminner dock om jordgubb och färgen likaså.
Smak: Vanilj
Betyg: 6/10
Omdöme: Som många vet är jag helt tokig i vanilj. Det funkar till det mesta och är godast i morgongröten av dessa. Har inte hittat något godare vaniljprotein ännu, men är fortfarande i jakt på det perfekta vaniljproteinet.
Gått och väntat på att sportprodukter ska få in Nutritechs whey protein, och idag hade det kommit i 7 olika smaker! Går så jäkla mycket proteinpulver just under deff.. Körde på det säkra kortet och tog en mint/choklad då jag hade enbart choklad förra gången och gillade den mycket! Nu slipper jag äta ur min banan/chokladburk som står längst in i skafferiet som bara används i nödfall.
Fick en liten provpåse på nutritechs tutti frutti. Har även hört att citron ska vara god och smaka lite som citronmuffins, hur gott låter inte det ?
"Nutritech Whey Complete är ett kosttillskott med högt proteinvärde. Denna unika kombination av olika vassleproteiner skyndar på återhämtningen och ökar muskelstyrkan"
Pris: 229kr
Vikt: 1000g

Smak: Mint/choklad (limited edition)
Betyg: 8/10
Omdöme: Varje gång jag smakar något med mint, blir jag påmind om tandkräm eller munskölj. Men denna var riktigt god och hade en ganska dominant mintsmak. Lite lik after eight faktiskt. Blandar sig bra och är även sjukt god i vatten!
Smak: Choklad
Betyg: 10/10
Omdöme: Storfavoriten! Luktar som man nyligen har bakat då man bara öppnar burken på gymmet. Även denna är riktigt god i vatten.
Smak: Tutti frutti
Betyg: 4/10
Omdöme: Luktar riktigt gott. Smaken påminner dock om jordgubb och färgen likaså.
Smak: Vanilj
Betyg: 6/10
Omdöme: Som många vet är jag helt tokig i vanilj. Det funkar till det mesta och är godast i morgongröten av dessa. Har inte hittat något godare vaniljprotein ännu, men är fortfarande i jakt på det perfekta vaniljproteinet.

-4,8kg

Vikten står på -4,8kg sedan start och midjan -5 cm. Blivit en ganska snabb nedgång då jag bestämde mig ganska sent för att ställa upp i tammerpokalen. Att tänka på nästa gång: Bestäm dig så att du har tid och slipper stressa med viktnedgången!
Även om dieten är relativt kort (ca 8 veckor) så har jag inte haft några undantag eller haft någon ätardag.
Nu ska jag ut på inlines och ta en sväng förbi solariumet!


Morgonträning

Denna lilla sak fick även följa med mig hem igår. Suktat efter den länge men haft lite beslutsångest, men det fick bli den :) Gillar att den inte är sådär söt och absolut inte vanilj/cocos-luktande. Tycker allt och alla luktar så nuförtiden...
Är ledig imorgon, men det betyder inte att jag sover eller slösar bort hela dagen! Blir upp och gå klockan 6. Nyligen kommit från jobbet och tänkte köra ett benpass idag, men jag tar det på min lediga dag istället, så att man har samlat energi och ork till det. Blev crosstrainer 25 minuter + 5 minuter gång på löpbandet med lutning imorse, konstigt att jag börjar gilla mer och mer att träna tidigt. Är så lugnt, tyst och skönt och ett väldigt bra sätt att starta dagen på.
Nu blir det ut i solen för en promenad tror jag, sen ska jag passa på att se någon bra film och mumsa mitt double pro! :)
För övrigt, måste ge beröm åt blogg.se som är så otroligt lätt och simpel sida. Man hittar lätt, dock det här med design lämnar jag nog åt sidan, jag orkar helt enkelt inte lära mig det :P

24 dagar..

Började min deff 17 maj. Sådär ser det ut ca 4 veckor in i deffen (3 veckor återstår). Blir bara mer och mer peppad då ådror börjar att synas och hela kroppen tajta till. Blir 40 minuters crosstrainer imorgon innan jobbet och sedan förhoppningsvis ett benpass på kvällen (slutar så sent som 17.30)

Phuuu..

Blev träning klockan 7 imorse, 25 minuter crosstrainer + 25 minuter axlar.. Riktigt skönt att träna på morgonen faktiskt! Sedan bar det av mot jobbet.. Vilken dag det har varit! Saker som slutade att fungera och mycket tjorv, men så är det ibland. Blev en hel del kaffe på jobbet och en celsius på vägen hem, så nu är jag laddad att fara ut och köra lite carido i det fina vädret, blir nog inlines :)
For förbi sportprodukter på hemvägen och inte hade dem fått in något nutritech vassle ännu.... Nu får det bli min banan/choklad så länge *usch och tvi*. Blev dock ett kasein (double pro choklad) som jag ska gotta mig med på kvällarna. Världens godaste kasein.

Erkännande

Jag kan noll om bloggdesign och orkar absolut inte lära mig photoshop, så min blogg får helt enkelt vara ful!

Blev väckt av ett telefonsamtal om att jag ska jobba extra onsdag-torsdag, superbra då det går mycket pengar åt till tävlingsförberedelser. Blev 45 minuters spinning på morgonen och 50 minuters vader, mage och triceps. Gick riktigt bra båda passen. Blir bikinifix antingen på fredag eller nästa vecka. Är lite stressad över det med tanke på att ca 800 stenar ska fästas för hand. Sömmerskorna i Luleå är upptagna och har väntetid på 4-5 veckor. Men det ska nog ordna sig!

Pappa kom förbi tidigare med en liten present. Tack, kommer bli användbart då värmen kommer! :) Nu ska jag försöka sova, för imorgon klockan 7 blir det cardio på gymmet. Godnatt!

Bikinifix

Blev en dag som skiljde sig från de andra, jag sov nämligen i 12 timmar (vaknade klockan 1!!) Det var dock inget överraskande då jag var en zoombie igår! Blev en runda på stan som morgoncardio med en celsius i handen. Fick även hämta ut mitt paket idag med bikinityg och pinaler, så nu är det bara att börja sy ;) Kommer bli ett jäkla tålamodsgöra kan jag säga... Tur att man har ett sådant....  På gymmet blev det 60 minuters bröst, biceps och triceps följt av 30 minuter crosstrainer.
En sån här följde bland annat med mig hem idag:

Hör och häpna

Jag som trodde jag nått en viktplatå, men då jag tvjuvägde mig i morse visade det sig att jag gått ned -3,9kg sedan jag startade (drygt 1kg denna vecka) :) Fasiken vad nöjd! Midjan blir bara mindre och mindre.
Det som är mindre bra är att paketet med bikinigrejerna skickades i torsdags, men har inte kommit hit ännu. Får vänta en dag till och se. Nu ska jag ut och jaga skor och inhandla nytt protein! Sist blev det micro whey active med smaken päron/vanilj, säger bara usch.. Smakar mest söt tillgjord vanilj och levde inte upp till mina förväntningar.

Mina kosttillskott

Dieten går då bra, det är dock lite jobbigt att ständigt frysa och det krävs ganska många koppar kaffe och pwo för att få upp värmen! Blev ett lite halvsegt axelpass idag, men är nöjd ändå. Ska ut och köra lite kvällcardio på någon timma så att kycklingtacosen hunnit smälta i magen.

Ganska många brukar undra vilka kosttillskott jag använder, så tar upp lite om vilka jag använder just nu. Här är en bild på mitt lilla godisskåp:
BCAA mega caps - Superbra produkt! Älskar märket olimp och fastnade för det då jag provade deras BCAA-xplode.
Micro whey active - Vanligt vassleprotein. Kör detta då det är billigt men jag gillar inte alls deras smaker. När detta är slut blir det favoriten nutritech igen.
NOS TABS - Höjer kvävehalten i kroppen. Nytt som jag kör nu under deffen. Ger bra tryck och synliga ådror.
NO-xplode - Min räddare under deff eller på allmänt jobbiga dagar. Blir pigg och alert.
Red alert 200mg - Koffeintabletter som är enkla att ha med sig. 2 innan morgoncardion funkar mig perfekt.
7-keto - Väldigt populärt kosttillskott på deff. Minskar kortisolnivåerna i kroppen bland annat.
ALA - Antioxidant som har egenskapen att öka insulinkänsligheten och gör upptaget av kreatin bättre.
Glutamin - Många celler i immunförsvaret använder glutamin som huvudsaklig bränsle. Påstås hålla dig lättare från förkylningar.
Omega 3 tabletter och multivitamin kvinna med extra järn.

Söndagsmorgon

25 minuter simning och 10 minuter crosstrainer avklarat! Något matt man kände sig efteråt. Har riktigt mycket träningsvärk i benen och cykelturen hem gick lååångsamt :P Såg att dem sände dokumentären "supermänniskan" igen på tv 10 då jag stod på crosstrainern. "Steroider är en av sportvärldens mest kontroversiella frågor, inte bara för att de är olagliga, orättvisa och potentiellt dödliga, men för att de är så effektiva. Detta avsnitt visar oss hur och varför steroider fungerar." Forskare visar samband mellan tidig död i hjärtfel och anabola steroider.

Säger bara fy för doping, ser ner på alla som dopar sig riktigt ordentligt. Det är fusk och förstör sporter!


Utekväll utan alkohol

Blev en sväng ut med min vän Diana igår, bland annat på roasters. Sedan blev det att kolla in nya stället Nova som var väldigt trevligt och ganska invit-liknande. 2 kaffe, 2 redbull light och litervis med vatten fick jag i mig. Många som tycker det är trist att man måste hålla sig borta från så mycket, men bevisat nu att det går att ha kul utan alkohol :)
Får man säga äntligen är vädret liite sämre? Då jag har inglasad balkong mot solsidan så njuter jag av dagarna med mulet väder, blir svalt och skönt inne i lägenheten..
Nu ska jag iväg och simma, blir min morgoncardio. Håller mig borta från allt som nöter på fötterna då skavsåren måste få läka! Ha en bra dag allihop! Ska ta mig tid att lära mig sidan ikväll :)

Debut tammerpokalen 2011

Nu då man gått ut skolan har man mer tid att blogga. För nya läsare så har jag tidigare fört journal på kolozzeum sedan ett år tillbaka. Började träna styrke för drygt 2 år sedan och bestämde mig för 1 år sedan att börja med body fitness. Jag hittade till en fitnessblogg där en tjej inspirerade mig mycket till att just intressera mig för grenen. 

Jag har varit inställd länge på att ställa upp i luciapokalen, men blev lite ändrade planer och jag har siktat in mig på tammerpokalen 9e juli istället. Perfekt nybörjartävling och kommer vara lärorikt att börja med den! Smycken är fixade, bikinityg och stenar beställt. Nu är det bara jakten på skor kvar! Ställde upp i BODY OPEN 2010, där jag kom på andra plats och är nu mer sugen än någonsin på att vinna.



RSS 2.0